ПАЛЕТНИ СТЕЛАЖИ

ПАЛЕТНИ СТЕЛАЖИ

Палетните стелажи са създадени за съхранение на тежки товари. Характеризират се с издръжливост и лекота на монтажа. Изборът на рамки и на носещи греди за палетни стелажи се определя основно от теглото на палетите и техните размери.

Освен конвенционалния тип палетни стелажи, някои от системите позволяват и създаване на специфични складови решения. Едно от тях е подредбата на палетите последователно върху носачи, като се оформят тунели с еднообразна стока.

Палетните стелажи са най-честият избор за оборудване на складове, които изискват механично обслужване. Този тип системи са създадени за съхраняване на среднотежки и тежки товар. В нашата продуктова гама можете да откриете палетни стелажи за среднотежки и тежки товари, които да отговарят максимално на изискванията на складовото пространство. 

Палетни стелажи SUPERBUILD 


Палетната стелажна система SUPERBUILD, произвеждана от Металсистем,  е специално проектирана и създадена за съхранение и складиране на среднотежки и тежки палети. Палетните стелажи от тази серия отговарят на всички изисквания за качество, като междувременно гарантират бърз монтаж, висока устойчивост и конкурентни цени. Палетната система SUPERBUILD позволява взаимно заменяне със стелажи от палетните системи UNIBUILD. Съществуват три варианта на палетни стелажи от система SUPERBUILD, в зависимост от товароносимостта, която е необходима. Предлагат се системи, издържащи различни палетни тежести, вариращи от 7,5 до 15 тона. 

Палетни стелажи 1 от качествени материали
Палетни стелажи Металсистем

Специално разработеният профил на колоните гарантира по-голяма здравина и устойчивост на палетните стелажи от система SUPERBUILD. Полузатвореният профил на вертикалната рамка осигуряват по-голяма сигурност, от колкото стандартните “П” профили, които можете да намерите при другите производители. Останалите елементи от рамката са изработени от висококачествена стомана, която е горещо поцинкована чрез метода СЕНДЦИМИР. Този специално разработен метод осигурява много висока степен на устойчивост на всички предлагани изделия. Всички структурни компоненти на палетните стелажи от система SUPERBUILD са изработени от стомана, одобрена с международни сертификати за качество. 

Също като профила на колоните, гредите са разработени по технология, която да предоставя на потребителите сигурност дори при прилагане на максимално натоварване върху палетните стелажи. В зависимост от нуждите на клиента, в специални улеи, поставени в горната част на гредите, могат да се поставят на стоманени плотове, както и допълнителни греди за палети или специални носачи. Височината на палетните стелажи може да се регулира през стъпка от 50 mm, което дава възможност за максимално оптимизиране на пространството. 

Гредите за палетни стелажи от системата SUPERBUILD се предлагат в жълт цвят RAL 1004, за осигуряване на по-добра видимост. Към този вид палетни стелажни системи могат да се добавят различни аксесоари, като предпазители, релси за осигуряване на мобилност и други. 

Палетни стелажи UNIBUILD

Палетни стелажи 2 от качествени материали
Палетни стелажи Unibuild

Също като останалите продукти, които се предлагат от италианския производител Металсистем, палетните стелажи от система UNIBUILD са разработени като резултат от различни тестове, компетентни експерти, както и дългогодишният опит на компанията в областта на металообрабоването. 

Гредите, които се използват при изграждането на палетни стелажи от системата UNIBUILD са оребрени, с правоъгълно сечение. Тези характеристики Ви гарантират четири пъти по-висока издръжливост на местата, на които се прилага максимално натоварване. Всяка една от гредите на палетните стелажи е снабдена с 5 окачващи куки от всяка страна. Едно от основните предимства на този тип система са складиране на среднотежки или тежки палетни товари, е че при сглобките на стелажите - 3 от куките на гредите са натоварени при опъване, а останалите две - при натиск. Гредите на палетните стелажи от тази система разполагат със специфични трапецовидни прорези, с помощта на които се сглобяват елементите. Тези отвори не позволяват на палетните стелажи неконтролирано и свободно движение, което осигурява максимална товароносимост на гредите. 

Също като елементите от системата SUPERBUILD, гредите на палетните стелажи UNIBUILD са изработени от висококачествена стомана, горещо поцинкована по метода СЕНДЦИМИР. Палетните стелажи от системата SUPERBUILD са подходящи при изграждането на drive-in инсталации. Това е система за палетно складиране, която се състои от набор от сглобяеми единици, които образуват вътрешни товарни коридори (тунели) с помощта на релси. Изграждането на палетни стелажи от типа drive-in позволява максимално използване на складовото пространство. Като резултат от изграждането на подобна система от палетни стелажи може да се постигне двойно по-голямо пространство за съхранение на товари. 

Палетни стелажи SUPER 4/5/6

Палетни стелажи 3 от качествени материали
Палетни стелажи Super 4/5/6

Палетните стелажи от системата SUPER 4/5/6 често се определят като едни от най-новаторските стелажни продукти в света. Те не само са уникални в дизайнерско отношение, но и предлагат бързо и лесно монтиране, заедно с уникални технически характеристики. Палетните стелажи от системата SUPER 4/5/6 са изградени от рамка със затворено квадратно сечение, която не разполага с отвори или прорези. Тя има осем позиции от четирите страни, посредством които се осъществява сглобяването на гредите и укрепванията. Тези характеристики на палетните стелажи от система SUPER 4/5/6 ги правят добър избор при изграждането на платформи и конструкции от тип мецанин, конкретно серия SUPER 6. Тя представлява съвкупност от модулни структури, взаимосвързани компоненти, които могат да бъдат адаптирани към най-взискателните изисквания. Всички конструк тивни елементи са произведени от високоякостна стомана, сертифицирана по европейските нормативи - 3.1В.

Друг основен компонент на палетните стелажи от тази система са гредите, които могат да бъдат прикачени в системата по различни начини. Те могат да бъдат прикрепени по двойки към една и съща колона на еднаква височина. По този начин палетните стелажи от тази система дават възможност за решение на различни проблеми, породени от изискванията за натоварване. 

Този вид палетни стелажи могат да бъдат сглобявани бързо и лесно, като осигуряват нужната здравина и издръжливост без да се налага заваряване. Всички елементи от конструкцията са изработени от висококачествена, сертифицирана стомана. Палетните стелажи от система SUPER 4/5/6 също така позволяват свободно и лесно разширяване на вече съществуващите конструкции. 

Всички системи за палетни стелажи на производителя Металсистем са подходящи при изграждането на конструкция тип PUSH-BACK. Чрез нея се оптимизира складовото пространство, като не се губи и от височината. За разлика от конвенционалните палетни стелажи, PUSH-BACK инсталациите позволяват складиране на палети, съдържащи различни товари. Тези палетни стелажни конструкции предлагат изключителна устойчивост, както и ниски разходи за поддръжка. 

 

 

Палетни стелажи SUPERBUILD

Палетни стелажи UNIBUILD

Палетни стелажи SUPER 4/5/6
 

 

Показване:
Подреждане по:

SUPER 4/5/6

Най-новаторската и революционна серия  от стелажни продукти на световно ниво. Уникална в дизайн..

0.00 лв

SUPER/BUILD

SUPER/BUILD - Стелажна система, създадена за складиране на средно-тежки и тежки товари. Отговаря на ..

0.00 лв

UNIBUILD

Многобройните опции на серията UNIBUILD за съхранение на тежки товари определят нейното широко прило..

0.00 лв